Відділ освіти Мелітопольської Районної Державної Адміністрації
Запорізької області

Участь в Обласній відкритій конференції учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби»

Участь в Обласній відкритій конференції учнівської молоді

«Українська революція: 100 років надії і боротьби»

 

10-11 квітня 2019 року в м. Запоріжжя відбулася Обласна відкрита конференція учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби», присвячена дослідженню подій, фактів, наслідків та здобутків Української революції, подвигів учасників Євромайдану та бойових дій на сході України.  Захід проводився КЗ «Центр туризму» ЗОР у співпраці з Запорізьким обласним краєзнавчим музеєм та Національним історико-культурним заповідником «Хортиця». На Конференцію завітали представники з різних районів та міст Запорізької області До складу делегації Мелітопольського району увійшли Олійник Аліна та Бєлікова Валерія, учениці Костянтинівського НВО №1 «Таврія», Євтушенко Діана, вихованка гуртка «Юні краєзнавці» Будинку дитячої та юнацької творчості, Бессараб Анастасія з Костянтинівського ліцею «Ерудит» та Даниліна Анастасія з Мордвинівської ЗШ І–ІІІ ст. Перед початком Конференції були організовані екскурсії вулицями історичної частини Запоріжжя, під час якої були висвітлені події доби Української революції 1917-1921 рр. та Запорізьким обласним краєзнавчим музеєм, де учасників познайомили з історією Запорізького краю. Регламентом Конференції передбачалося визначення кращих доповідей за різними секціями.

Так, у секції «Українська революція: 100 років надії і боротьби» за кращий виступ було нагороджено Євтушенко Діану, вихованку гуртка «Юні краєзнавці» Будинку дитячої та юнацької творчості (керівник Надія Хавер).

У секції «Усна історія бойових дій на сході України» відзначено Олійник Аліну, ученицю Костянтинівського НВО № 1 «Таврія» (керівник Ольга Горбова).

Переможці отримали подарунки, а всі учасники конференції –  збірки тез та дипломи учасників. Наступного дня для учасників Конференції була організована цікава пізнавальна програма на о. Хортиця, під час якої було відвідано історико-культурний комплекс «Запорозька Січ», меморіально-туристичний комплекс «Зорова Могила», меморіально-туристичний комплекс «Протовче» та Хортицькі плавні, що є залишками Великого Лугу. Крім того, учасники конференції мали нагоду познайомитися з Музеєм історії дитячого туризму і краєзнавства Запорізької області на базі КЗ «Центр туризму» ЗОР.

Наші талановиті дівчата отримали безцінний практичний досвід участі в заходах такого високого рівня й незабутні враження, які, сподіваємось, надихатимуть їх для подальших звершень у навчанні та житті.



« повернутися до списку новин