Відділ освіти Мелітопольської Районної Державної Адміністрації
Запорізької області

«Сенсом нашого життя і професії є діти…»

«Сенсом нашого життя і професії є діти…»  - саме під таким гаслом, на базі Костянтинівської спеціалізованої різнопрофільної школи І-ІІІ ступенів «ПРОМЕТЕЙ» з поглибленим вивченням предметів,  08 жовтня 2019 року відбулось засідання районного методичного об’єднання педагогів інклюзивної освіти з теми «Інклюзивна освіта від А до Я».

Під час засідання вчителі району отримали методичні рекомендації щодо навчання і виховання дітей з особливими освітніми потребами(ООП). Методист РМК Тетяна Безбородих ознайомила учасників засідання про розвиток інклюзивної освіти у Мелітопольському районі. Катерина Свілєва, керівник методичного об’єднання, провела консультації щодо ведення документації вчителя та асистента вчителя в інклюзивному класі. А також на засідання були запрошені фахівці команди психолого-педагогічного супроводу дітей в інклюзивному середовищі (заступники директорів з НВР, практичний психолог, логопед-дефектолог, вчителі, асистенти). Директор Інклюзивно-ресурсного центру(ІРЦ) Наталія Куцевалова надала рекомендації щодо організації проведення комплексної оцінки розвитку дитини.

По завершенню засідання учасники оглянули ресурсну кімнату школи та Інклюзивно-ресурсний центр. Ця зустріч пройшла у дружній атмосфері обміну досвідом і пошуку способів вирішення спільних завдань.



« повернутися до списку новин