Відділ освіти Мелітопольської Районної Державної Адміністрації
Запорізької області

Про проведення щорічного Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек під гаслом ««Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня»

             З 01 по 31 жовтня 2019 року у Мелітопольському районі пройшов щорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом ««Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня», у  якому взяли участь всі шкільні бібліотекарі

           З метою поширення інформації про Всеукраїнський місячник, бібліотекарі розмістили інформаційні матеріали про проведені заходи на шкільних  сайтах. В кожній шкільній бібліотеці району працювали  книжкові лікарні. Учні старших класів  допомагали  в ремонті підручників.

         З 2.10 по 15.10 було оголошено фотоконкурс «Я і моя улюблена книжка». Учні взяли активну участь і надали багато світлин. Переможців визначити було складно, всі світлини яскраві та цікаві.

         10 жовтня в бібліотеках було проведено дублер-шоу «Бібліотекар на час», під час якого учні випробувала себе в ролі бібліотекаря.  Знайомили присутніх з історією бібліотеки, фондом та виставками літератури. Під час проведення заходу учні познайомилися з роботою на ноутбуках, для чого біля фонду присутні закладинки. «Бібліотекар на час» обслуговували і реєстрували читачів, допомагали у підборі літератури, знайомили з новими надходженнями.

        В середній ланці проходили Дні бібліотворчості: "Читаємо, малюємо, граємо". В ході цього заходу були намальовані ілюстрації до прочитаних оповідань, творів. Проведені різноманітні вікторини.
       Учні початкових класів разом з класоводами прийняли участь в інтерактивному кардмейкінгу. Виготовили листівки, мальовані книжки. Завершенням цього заходу було оформлення своїх робіт в лепбуки.

А також учні району провели  буккросинг "Передай книжку другу". Книга "Морські пірати" побувала у багатьох учнів 5-их класів і помандрувала до 6-их класів.
        Бібліотекарі району провели круглий стіл на тему: "Шкільна бібліотека нового покоління". Участь взяли учні 8-10 -х класів. Обговорювали такі питання як:

- сучасне оформлення та дизайн приміщення, комфортні меблі;                             

 - комп'ютерна зона для он-лайн навчання;                                           

 - проектор та екран (можливість використовувати бібліотеки для різних форм організації навчання).

        Висловлюємо вдячність керівникам та бібліотекарям закладів загальної середньої освіти за підтримку у проведенні місячника та популяризації книги у житті учнів вчителів та батьків, розкриття значення книги, як «джерела знань», виховання бережливого ставлення до книги.



« повернутися до списку новин