Відділ освіти Мелітопольської Районної Державної Адміністрації
Запорізької області

Перевірка готовності закладів освіти Мелітопольського району до початку нового навчального року

 

 

Вже традиційно, у серпні кожного року, відбувається перевірка готовності закладів освіти Мелітопольського району до початку нового навчального року.

З 18 по 20 серпня 2020 року, робочою групою, до складу якої увійшли працівники відділу освіти райдержадміністрації, Мелітопольського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, Мелітопольського МРУ ГУ ДСНС України у Запорізькій області, відокремленого підрозділу «Таврійський міжрайонний відділ ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України», начальник відділу містобудування, архітектури та з питань цивільного захисту населення райдержадміністрації, здійснено огляд об’єктів освіти Мелітопольського району.

Під час огляду було перевірено стан дотримання закладами дошкільної та загальної середньої освіти вимог чинного законодавства України в галузі освіти, охорони праці, протипожежних та санітарних норм і правил утримання закладів освіти, створення безпечних умов для життя і здоров’я дітей, учнів та співробітників під час їх перебування у закладах освіти.  Перевірялась дидактична база навчальних кабінетів, оновлення наочності в класних кімнатах, коридорах, шкільних музеях та бібліотеках, матеріально-технічний стан спортивних споруд, дотримання вимог протипожежних та протиепідемічних заходів в закладах освіти району.

В цілому комісія відмічає належний рівень підготовки закладів освіти району до початку нового 2020/2021 навчального року. За результатами огляду готовності закладів освіти затверджено відповідні  акти.

Особлива увага приділяється підготовці початкової ланки до впровадження концепції Нової української школи. За кошти державної субвенції та місцевого бюджету для учнів 1 класів проведено закупівлю нових парт та стільців, комп’ютерної техніки, дидактики.

Педагоги та всі працівники закладів освіти району наполегливо,  сумлінно та творчо виконують свою роботу для того, щоб вже незабаром гостинно зустріти дітей  у стінах оновлених, комфортних та безпечних шкіл та садочків.

В плідній співпраці в підготовці до нового навчального року заклади освіти працюють із сільськими радами, приватними підприємцями, сільськогосподарськими підприємствами та батьківською громадськістю.

 

 



« повернутися до списку новин