Відділ освіти Мелітопольської Районної Державної Адміністрації
Запорізької області

Відбувся тренінг для асистентів вчителів класів з інклюзивною формою навчання відповідно до Концепції «Нова українська школа»

Відбувся тренінг для асистентів вчителів класів з інклюзивною формою навчання відповідно до Концепції «Нова українська школа»

 

Відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 4 квітня 2018 р. № 237; від 27 лютого 2019 р. № 130, наказу Міністерства освіти і науки України від 01.04.2019 № 415 «Про деякі питання організації у 2019 році підвищення кваліфікації педагогічних працівників у зв’язку із запровадженням Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа», на виконання наказу Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації 06.11.2019 № 641 «Про організацію та проведення тренінгів для асистентів вчителів шкіл (класів) з інклюзивною формою навчання відповідно до Концепції «Нова українська школа»  та з метою підготовки педагогів до викладання в класах з інклюзивною формою навчання з 13.11.2019 по15.11.2019  було проведено тренінг для асистентів вчителів класів з інклюзивною формою навчання на базі Будинку дитячої та юнацької творчості Мелітопольської районної ради Запорізької області.

На тренінгу були присутні 33 учасника - асистента вчителів класів з інклюзивною формою навчання з 16 закладів освіти Мелітопольського району.

Тренінг проводили викладачи: Озерова Т. Я. (директор Департаменту освіти і науки ЗОДА), Сігакова І. А. (начальник відділу підтримки та розвитку інклюзивної освіти КУ «Центр фінансово-статистичного аналізу та матеріально-технічного забезпечення закладів освіти» ЗОР), Копитін І. В. (методист ОРЦ).

Учасники тренінгу разом з отриманням інформації з питань  психолого- педагогічного супроводу батьків дітей з особливими освітніми потребами, особливостей психофізичного розвитку дитини з особливими освітніми потребами, співпраці членів команди психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами ознайомились з системою управління інклюзивної освіти, універсальним дизайном інклюзивного освітнього середовища та міжнародною класифікацією функціонування, обмеження життєдіяльності та здоров’я дітей і підлітків.

Під час проведення тренінгу учасники отримали практичні навички розробки індивідуальної програми розвитку та захистили індивідуальні проєкти «Адаптація модифікація».

За результатами тренінгу учасники отримають відповідні сертифікати.



« повернутися до списку новин