Відділ освіти Мелітопольської Районної Державної Адміністрації
Запорізької області

Відбувся обласний семінар за темою: «Виховання патріотизму та національної свідомості в умовах комплексного районного закладу позашкільної освіти».

Згідно плану проведення обласних семінарів з НТТУМ у 2019 році, з метою підвищення кваліфікації та професійної майстерності педагогів з науково-технічної творчості учнівської молоді, на базі Будинку дитячої та юнацької творчості Мелітопольської районної ради Запорізької області (далі БДЮТ) відбувся обласний семінар за темою: «Виховання патріотизму та національної свідомості в умовах комплексного районного закладу позашкільної освіти».

На семінарі були присутні директори, заступники директорів, завідувачі відділами, методисти, керівники гуртків закладів позашкільної освіти міст і районів Запорізької області. Всього 24  учасника. 

Програма семінару передбачала теоретичну частину з виступами доповідачів, практичну частину з проведенням 2 майстер-класи, підведення підсумків та відвідання історичної пам’ятки Мелітопольського району – Кам’яної Могили.

Директор БДЮТ Назаренко О.В. гостинно зустріла та привітала гостей семінару у стінах районного Будинку дитячої та юнацької творчості, а основна частина заходу була організована на базі Костянтинівського ліцею «Ерудит», куди всіх було доставлено замовленим транспортом.

Учасники семінару познайомились зі специфікою роботи позашкільного закладу, його успіхами і досягненнями. Також директор Назаренко поділилась деякими проблемами закладу та шляхами їх вирішення. Після презентації закладу вона розкрила питання зустрічі, пов’язане з вихованням у дітей патріотизму та національної свідомості в умовах комплексного районного позашкільного закладу. Оксана Володимирівна детально проаналізувала розвиток у дітей вищезазначених якостей через усі 8 напрямів діяльності БДЮТ: художньо-естетичний, еколого-натуралістичний, туристсько-краєзнавчий, гуманітарний, науково-технічний, соціально-реабілітаційний, військово-патріотичний та оздоровчий. 

Керівник гуртка БДЮТ В. В. Неліпа розповів про цікавий світ Lego-робототехніки на занятті однойменного гуртка. Він наголосив про зацікавленість вихованців робототехнікою та продемонстрував, як на практиці функціонує електронна машина, які команди виконує і знання яких шкільних предметів знадобляться для того, щоб створити елементарну програму керування роботом.

У практичній частині семінару керівники гуртків декоративно-ужиткового мистецтва БДЮТ давали майстер-класи з виготовлення оберегів для всіх присутніх. Тарарухіна А. Є. підготувала для учасників цікаве заняття з виготовлення браслету-оберегу на удачу, а Соколова О. М. ділилась з присутніми майстерністю виготовлення українського оберегу «Лопатка».

Після підведення підсумків і смачного фуршету була організована поїздка пам’ятними місцями Мелітопольського краю – відвідання Кам’яної Могили з екскурсією по музею. 



« повернутися до списку новин